Šport

Článok o futsalovom turnaji pobúril mesto: Prinášame vám reakciu vedúceho športu v Moravciach

Článok o futsalovom turnaji o pohár primátora, ktorý sme na našej stránke uverejnili nedávno, vyvolal vlnu emócií. Mesto sa cítilo kritikou dotknuté, a preto sa rozhodlo reagovať.

Ilustračný obrázok k článku Článok o futsalovom turnaji pobúril mesto: Prinášame vám reakciu vedúceho športu v Moravciach
Zdroj: Dnes24.sk

Voda sa nestihla ohriať

“V článku sa píše, že mesto a mestský podnik absolútne nespolupracovali s organizátormi. Že vraj sa nekúrilo, nebola teplá voda na sprchovanie, neboli k dispozícii šatne, bufet a podobne. Tieto argumenty sa nezakladajú na pravde,“ vyjadril sa Ivan Horvát z Mestského strediska kultúry a športu. „Len na vysvetlenie: na tomto turnaji sa v našej hale v jeden deň vystriedalo približne 11 futsalových mužstiev, čo činí zhruba 130–150 športovcov. Čo sa týka teplej vody na sprchovanie, pri takomto množstve športovcov nebolo možné zabezpečiť všetkým dostatok teplej vody, pretože kapacita nášho elektrického bojleru je 50 l (hracia doba zápasov bola 20 min.). Za taký krátky čas sa voda neohriala na požadovanú teplotu a množstvo,“ objasňuje problém Horvát.

Aj napriek snahe bolo v hale chladnejšie

„Čo sa týka kabín, naša hala disponuje šiestimi šatňami a všetky boli k dispozícií hráčom, navyše sme uvoľnili ešte jednu kanceláriu, ktorá slúžila ako šatňa, bolo tam konkrétne mužstvo Saints. V článku bolo uvedené, že organizátor nemal k dispozícii bufet, čo nie je pravda, pretože sme mu dali veľkú zasadačku s kapacitou 50 miest, kde sa športovci mohli pokojne občerstviť. Jediné, v čom mal Michal Cimmermann (organizátor turnaja, pozn. redakcie) pravdu, bolo to, že v hale bolo chladnejšie ako zvyčajne z dôvodu poruchy na plynovom kotli,“ uznal vedúci Divízie športu. „Hoci sme sa snažili asi 2 hodiny o jej odstránenie, nakoniec k tomu musel byť prizvaný až odborný pracovník.“ V termíne turnaja bola totiž v mestskom podniku celozávodná dovolenka.

“Tesne pred ukončením turnaja sme s primátorom mesta prešli všetky priestory – šatne, bufet, sociálne zariadenia – po čom pán primátor skonštatoval, že vytvorené podmienky na odohratie turnaja boli dobré,“ argumentuje Horvát.

Hráči sú údajne s podmienkami ligy spokojní

Ivan Horvát tiež popiera tvrdenie z článku, podľa ktorého niektoré futsalové mužstvá zvažujú odchod do Vrábel. „20.januára 2013 prebiehalo ďalšie kolo futsalovej ligy, na ktorom sa mi z desiatich mužstiev desať písomne vyjadrilo, že absolútne neuvažujú o odchode do Vrábel.“ Písomné vyjadrenia nám však neboli predložené. „Deväť mužstiev z desiatich sa písomne vyjadrilo, že sú spokojní s organizáciou a podmienkami súťaže.“ Ani o tom nemáme však žiadny dôkaz nemáme.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM