Peter Klimant Samospráva

Chyzerovčania majú dôvod na radosť: Nová oddychová zóna a už toto leto!

Ľudia z Chyzeroviec sa dočkajú novej oddychovej zóny. Mestu sa na ňu podarilo získať grand z nadácie Pontis. Chyzerovčania sa tak môžu už toto leto tešiť na posedenie v novom zelenom prostredí.

Ilustračný obrázok k článku Chyzerovčania majú dôvod na radosť: Nová oddychová zóna a už toto leto!
Zdroj: TASR

V mestskej časti Chyzerovce sa ľudia dočkajú novej oddychovej zóny. Zlaté Moravce sa zapojili do grantovej výzvy „Obce bližšie k vám“, ktorú vyhlásil nadačný fond Slovenskej sporiteľne – Nadácia Pontis. Vďaka tomu radnica získala peniaze na tento projekt.

Nová zóna oddychu bude postavená za miestnym kultúrnym domom. Chyzerovčania sa môžu tešiť na pieskové ihrisko pre deti, ohnisko na opekanie, lavičky a pribudnú i nové kríky a stromčeky. Podľa hovorkyne mesta by celý projekt mal byť dokončený v auguste tohto roka. Chyzerovčania si tak vychutnajú záver leta v príjemnom oddychovom prostredí.

Na výstavbe oddychovej zóny sa budú podieľať najmä dobrovoľníci. „Jednou z podmienok úspešnosti získania grantových finančných prostriedkov je zapojenie dobrovoľníkov a širšej miestnej komunity. Keďže projekt bude realizovaný v mestskej časti Chyzerovce a v spolupráci s Občianskym združením Chyzerovce, o pomoc zo strany dobrovoľníkov nie je núdza,“ informuje hovorkyňa mesta Mária Vozárová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM