Peter Klimant Samospráva Samospráva

Chýbajúce dosky a olúpaná farba: Lavičky v centre mesta sú v dezolátnom stave, dočkajú sa opravy?

Na lavičky zo Župnej ulici je smutný pohľad. Viacerým chýbajú niektoré dosky a natierané farbou neboli celé roky. Ich dezolátny stav priznáva i samotné mesto. Kedy sa dočkáme ich opravy?

Ilustračný obrázok k článku Chýbajúce dosky a olúpaná farba: Lavičky v centre mesta sú v dezolátnom stave, dočkajú sa opravy?
Foto: Peter Klimant / Zdroj: Dnes24.sk

Najreprezenta­tívnejším miestom každého mesta je jeho centrum. Samosprávy si preto dajú väčšinou poriadne záležať na tom, aby bolo takéto miesto tip top. Centrom Zlatých Moraviec je Námestie Andreja Hlinku spoločne so Župnou ulicou. Práve na Župnej sa vyskytuje problém, ktorý u turistov zrejme nezanechá dobrý dojem.

Zlá vizitka pre mesto

„Lavičky na tejto ulici sú veľmi škaredé. Sme okresné mesto a je to preto na hanbu, že ich tu máme také oflusané a poničené. Nečudujem sa, že sa sem turisti nehrnú,“ skonštatovala Zlatomoravčanka Zuzana (41). „Treba ich vymeniť,“ myslí si ďalší oslovený Zlatomoravčan.

O verejné lavičky v uliciach Zlatých Moraviec sa starajú Technické služby mesta. Obrátili sme sa preto priamo na nich, aby sme zistili, či nemajú v pláne ich opravu. Odpoveď, ktorú nám dali, zrejme poteší viacerých. „Tento týždeň sa začalo s opravou lavičiek na Župnej ulici. Staré dosky budú vymenené, konštrukcie sa maľujú,“ uviedla pre Moravce 24 Andrea Hollá z Technických služieb mesta.

Pomôžu aj sponzori

Ako ďalej uviedla, začalo sa s výmenou tých lavičiek, ktoré sú v dezolátnom stave. „Postupne, podľa financií, budeme meniť aj ostatné, nakoľko tieto neboli menené minimálne za posledných 10 rokov,“ uviedla Hollá.

Koľko presne budú tieto opravy mesto stáť nám zatiaľ povedať nevedela. Náklady budú vraj presne vyčíslené až po ukončení opráv. Technické služby majú podľa Hollej k dispozícií od mesta príspevok vo výške 30 000 eur, ktorý je použiteľný na údržbu verejnej zelene, ihrísk a taktiež i lavičiek. Pri oprave spomínaného problému však pomôžu vraj aj sponzori. „Nejaké dosky sme dostali aj od sponzorov. Snažíme sa ísť aj touto cestou,“ povedala Hollá na záver.

Môže vás zaujímať:

Moravce sa vlani topili vo veľkej burine: Ako chce mesto tomu predísť tento rok?

Kúpacia sezóna sa nezadržateľne blíži: Podarilo sa už mestu prenajať zlatomoravecké kúpalisko?

Žalostný stav lavičiek na Župnej ulici v Zlatých Moravciach
8
Galéria
Foto: Peter Klimant / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM