Rastislav Búgel Rôzne

Chrípka udrela s ešte väčšou silou: Brány v kraji zatvorilo už 9 základných škôl

Chrípka začala naplno vyčíňať aj v našom kraji. Chorobnosť raketovo stúpa, keď za posledný týždeň narástla až o 22 percent. Zavrela aj niekoľko materských a základných škôl.

Ilustračný obrázok k článku Chrípka udrela s ešte väčšou silou: Brány v kraji zatvorilo už 9 základných škôl
Foto: Zuzana Jakubičková

Zdravotníci v Nitrianskom kraji zaznamenali počas tohto týždňa nárast akútnych respiračných ochorení o vyše 22 percent oproti predchádzajúcemu týždňu. Celkovo nahlásili na Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Nitre 14.418 ochorení, čo predstavuje chorobnosť 2622,5 osôb na 100.000 ľudí v starostlivosti hlásiacich lekárov.

Chrípka tvorí takmer 18 percent ochorení

Na chrípku a chrípke podobných ochorení ochorelo 2570 pacientov, čo je 17,8 percenta zo všetkých akútnych respiračných ochorení. Oproti predchádzajúcemu týždňu stúpol výskyt chrípky a chrípke podobných ochorení v Nitrianskom kraji takmer o polovicu.

Najviac postihuje deti

Akútne respiračné ochorenia sa najviac vyskytujú u šesť až 14-ročných školákov a u detí vo veku od nula do päť rokov. Komplikovaný priebeh malo ochorenie u 351 pacientov, čo predstavuje 2,4 percenta z celkového počtu ochorení. Najčastejšími komplikáciami boli sínusitídy, pneumónie a otitídy. Ochorenia majú charakter lokálnych epidémií. Výchovno-vzdelávací proces bol prerušený v rámci Nitrianskeho kraja v štyroch materských školách a v deviatich základných školách.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM