Samospráva

Chodci, pozor na dlhodobé obmedzenia: Začína sa rekonštrukcia lávok cez Žitavu

Lávky cez rieku Žitava, kúsok od hlavnej autobusovej stanice, sa začínajú rekonštruovať. Chodci sa preto musia pripraviť na dlhodobé obmedzenia.

Ilustračný obrázok k článku Chodci, pozor na dlhodobé obmedzenia: Začína sa rekonštrukcia lávok cez Žitavu
Foto: Peter Klimant / Zdroj: Dnes24.sk

Rekonštrukcia dvoch lávok pre chodcov cez rieku Žitava sa stáva realitou. Ako informovala zlatomoravecká radnica, v utorok 9. mája 2017 sa začnú stavebné práce.

Postup prác

„Tieto stavebné práce počas rekonštrukcie oboch lávok budú prebiehať približne v trvaní 2 mesiacov na základe vyjadrenia zhotoviteľa LUKASTAV SK s.r.o.. Ako prvá prebehne rekonštrukcia na Lávke č.1, ktorej časť je prepadnutá a následne po jej ukončení bude zahájená rekonštrukcia na Lávke č.2. (pri soche Partizána),“ uviedol Emil Hudák, referent dopravy a technickej infraštruktúry mes­ta.

Plánované obmedzenia

Treba sa preto pripraviť na obmedzenia. Podľa slov Hudáka bude počas stavebných prác na lávkach vylúčený pohyb chodcov po lávkach a prístupových častiach chodníkov. Prístupové chodníky k pracovisku na lávke budú uzavreté zábranami.

„Pohyb chodcov bude presmerovaný cez dočasne zriadený priechod pre chodcov priečne cez cestu II/511 na ul. Hviezdoslavova, ktorý bude situovaný v priestore medzi dvomi vystriedanými, protismernými autobusovými zastávkami zriadenými na samostatných zastávkových pruhoch cesta II/511, ul. Hviezdoslavova. (zastávky MHD pri rieke Žitava),“ informuje Hudák.

Ako ďalej uviedol, z hľadiska bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky budú prenosné zvislé dopravné značky IP 6 „Priechod pre chodcov“ umiestnené na žltozelenom fluorescenčnom podklade. „Dočasná vodorovná značka V 6a „Priechod pre chodcov“ bude vyhotovená v oranžovej farbe v retroreflexnom vyhotovení,“ do­dal.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM