Peter Klimant Samospráva

Cesta pri škole pripomína tankodrom. Poslanec: Môže dôjsť k ohrozeniu našich detí!

Cesta na Mojmírovej ulici pri tunajšej základnej škole nie je na tom po technickej stránke vôbec dobre. Je posiata viacerými hlbokými dierami. Podľa mestského poslanca ide o natoľko vážny stav, že môže dôjsť k ohrozeniu detí.

Ilustračný obrázok k článku Cesta pri škole pripomína tankodrom. Poslanec: Môže dôjsť k ohrozeniu našich detí!
Foto: Peter Klimant / Zdroj: Dnes24.sk

Diery hlboké aj desať centimetrov. Tým sa môže „pochváliť“ cesta na Mojmírovej ulici, ktorej technický stav nie je vôbec ružový. Podľa niektorých ľudí z mesta je jej stav až nebezpečný. Toho názoru je aj mestský poslanec Karol Švajčík, ktorému sa podľa jeho slov sťažovalo na problematickú cestu už viacero Zlatomoravčanov.

„Teleso cesty na Mojmírvej ulici je značne poškodené. Poškodenie cesty je natoľko rozsiahle, že môže spôsobiť poškodenie prechádzajúcich vozidiel, pričom môže dôjsť aj ku kolíznym situáciám vozidiel a následne k ohrozeniu bezpečnosti cestnej premávky, tým myslím k ohrozeniu našich detí. Dôležitý fakt je, že na tejto ulici v tesnej blízkosti je základná škola,“ vyjadril sa Karol Švajčík, podľa ktorého preto cestu treba jednoznačne opraviť.

Poslanec: Čiastkovými opravami to nepôjde

Švajčík pritom má svoju teóriu, ako mojmírka nadobudla svoj zlý technický stav. „Spravili sme tam jednosmerku, zvýšil sa tam počet parkovacích miest. Premávka sa vlastne previedla do trošku inej časti cesty, kde sú poklopy na odtok vody. Je to dosť zložitá situácia, ktorá si bude vyžadovať opravu aj v súčinnosti s vodárňami, takže sa to musí dopredu celé pripraviť,“ vyjadril sa poslanec.

Podľa jeho slov na vyriešenie tohto problému bude treba urobiť viac, ako len malé opravy. „Myslím si, že len nejakými čiastkovými opravami to nepôjde,“ dodal.

Cestu opravia

Vodiči, ktorí prechádzajú po problematickej Mojmírovej ulici si budú môcť vydýchnuť aspoň z časti. Podľa vyjadrenia mesta sa deravá cesta dočká svojej opravy. „Mesto plánuje opravu uvedenej komunikácie ak sa zlepšia poveternostné podmienky,“ uviedla radnica pre portál Moravce 24.

Nepôjde však o žiadnu kompletnú rekonštrukciu. Pôjde len o bežné opravy. „Mesto Zlaté Moravce má v rozpočte na rok 2016 vyčlenenú čiastku 45 000 eur na opravy a údržbu, pričom Technické služby mesta Zlaté Moravce, majú tiež v rozpočte na rok 2016 vyčlenenú čiastku 75 000,“ približuje radnica svoje možnosti. Koľko presne vyjdú opravy cesty na mojmírke zatiaľ radnica povedať nevedela.

Môže vás zaujímať:

Priechod pre chodcov pri železničnej stanici: Dočkajú sa Zlatomoravčania jeho vybudovania?

Cesta na Mojmírovej ulici je dierami priam posiata
7
Galéria
Foto: Peter Klimant / Zdroj: Dnes24.sk
Je podľa vás cesta na Mojmírovej ulici nebezpečná? Áno
Neviem
Nie
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM