Rôzne

Centrum mesta býva v nedeľu prázdne: Kde sú všetci Zlatomoravčania?

V uplynulom týždni počasie nadobudlo letný charakter. Očakávali by sme, že na námestí v Zlatých Moravciach to bude žiť. Opak je pravdou.

Ilustračný obrázok k článku Centrum mesta býva v nedeľu prázdne: Kde sú všetci Zlatomoravčania?
Zdroj: Dnes24.sk

Zatiaľ, čo zhruba pred tromi týždňami chodili ľudia zababušení v zimných bundách a čiapkach, v týchto dňoch si niektorí vyrazili len v oblečení s krátkym rukávom a v poltopánkach.

Pokiaľ prechádzate každý deň naším mestom a vnímate, čo sa v ňom deje, viete, že piatok je ten deň, kedy naša mládež húfne vyráža do centra, „osláviť“ záver pracovného týždňa. Práve v tento deň je námestie plné ľudí. Oproti tomu v nedeľu zíva prázdnotou. So znepokojením si človek položí otázku: Kde sú všetci Zlatomoravčania?

S letným počasím sa do popredia dostáva aj otázka exteriérového sedenia pri reštauračných a pohostinských zariadenia nazývaných aj letné terasy. Zlatomoravčanom už chýbajú.

„Patrím k ľuďom, ktorí sa chcú rýchlo, dobre a za primeranú cenu najesť, a to počas teplých dní vonku na obľúbenej terase. Rada chodím do reštaurácií, ktoré tu majú k dispozícii detský kútik,“ hovorí mladá mamička Mirka (24). „Verím, že v najbližších dňoch už takéto posedenie v centre mesta bude.“

Aj záhradkári sú vo svojom živle. Pán Kováč (70) to vidí takto. „Pred začiatkom sezóny určite nie je na škodu skontrolovať, opraviť či prípadne dokúpiť potrebné záhradkárske náradie a náčinie, ktoré sa vám zíde počas celej sezóny až do napadnutia prvého snehu. Ide o rýľ, hrable, motyku, vidly, fúrik na presúvanie odpadu v záhradke. Potom je radosť robiť.“

Teplé počasie bude pretrvávať

Konečne dorazilo tak očakávané jarné počasie a s ním spojené slnečné dni. Užívať si teplého počasia budeme môcť celý tento týždeň. Vo štvrtok má byť podľa predpovedí meteorológov až +25 stupňov. Predpokladaný vývoj v počasí do konca apríla naznačuje, že veľmi teplé počasie bude pretrvávať aj cez víkend a v nasledujúcom týždni, pričom tretia aprílová dekáda by mala skončiť teplotne výrazne nad dlhodobým normálom.

Autor: Anna Mondočková

Centrum mesta býva v nedeľu prázdne: Kde sú všetci Zlatomoravčania?
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM