Peter Klimant Futbal

Cenné body ostali doma: Futbalisti Zlatých Moraviec zdolali hráčov Senice

Zlatomoravecký futbalový klub FC ViOn si v rámci 32. kola Fortuna Ligy 2015/2016 zmeral sily s mužstvom FK Senica. Našim chalanom sa darilo a zo stretnutia si odniesli tri body.

Ilustračný obrázok k článku Cenné body ostali doma: Futbalisti Zlatých Moraviec zdolali hráčov Senice
Zdroj: TASR

V stretnutí tabuľkových susedov úvodné dejstvo veľa futbalovej krásy neprinieslo. Prvý strelecký pokus medzi žrde priniesla 14. minúta, Krznaričovu prudkú strelu z hranice šestnástky Plach z námahou vyrazil. Záhoráci odpovedali v 27. minúte, keď sa do lopty oprel Čunta, pozorný Kováč jeho strelu s istotou kryl. Po polhodine hry sa šikovne uvoľnil Leško, ktorého prudkú strelu však Kováč zneškodnil. Na opačnej strane napriahol Kuzma, avšak pozorný Plach sa prekvapiť nenechal. Spornú situáciu priniesla 41. minúta, keď Slančíkovu strelu na bránkovej čiare zasiahol rukou Kontár, ale píšťalka rozhodcu zostala nemá.

Do druhého dejstva vstúpili domáci náporom, v 46. minúte Majkičov projektil tesne presvišťal okolo ľavého horného rohu Plachovej brány. Už o dve minúty posunul Kuzma loptu na Školníka, ten zoči-voči brankárovi mieril len do neho. Prebiehala 55. minúta, Kuzma sa rútil sám na Placha, ten ho v pokutovom území fauloval a videl červenú kartu. Do senickej brány prišiel Junas, nasledoval pokutový kop, loptu si na biely bod postavil Souza a s prehľadom poslal domácich do vedenia. Zlaté Moravce v presilovke hýrili aktivitou, ale s koncovkou si nepotykali. V 69. minúte sa k sólu nadýchol Majkič, Junas jeho strelu so šťastím skrotil. Skóre sa mohlo meniť aj v 83. minúte, ale Orávikova delovka skončila na brvne. Domáci sa predsa len dočkali v 87. minúte, keď striedajúci Perišič exportnou strelou do vinkľa nedal Junasovi šancu.

Hlasy trénerov

Libor Fašiang, tréner Zlatých Moraviec: „Dnes boli príležitosti na oboch stranách, nám vyšiel vstup do druhého polčasu, dali sme gól z jedenástky a škoda, že sme ešte nedotiahli viaceré naše šance do finálnej fázy. Sme radi, že sme sa týmto víťazstvom dostali pred Senicu.“

Dušan Vrťo, tréner Senice: „Myslím si, že sme videli dobrý zápas, v ktorom hráči oboch mužstiev mohli hrať uvoľnene. Stretnutie sa muselo divákom páčiť.“

ViOn Zlaté Moravce – FK Senica 2:0 (0:0)

Góly: 59. De Souza (z 11 m), 87. Perišič. Rozhodoval: Marhefka, ŽK: Majkič – Kontár, ČK: 54. Plach (Senica), 688 divákov.

Zostavy a striedania:

  • ViOn Zlaté Moravce: Kováč – Majkič, De Souza, Tipurič, Pintér – Bariš, Krznarič – Orávik (90. Rejdovian), Školník (78. Perišič), Slančík (74. Gešnábel) – Kuzma
  • FK Senica: Plach – Kontár, Pavlík, Pillár, Čunta (83. Kosorín) – Hušek – Morong, Mráz (56. Junas), Leško, Dolný – Almási (63. Mehremič)

Môže vás zaujímať:

Pozrite si kompletnú tabuľku Fortuna Ligy.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM