Rôzne

Cenná medaila pre topoľčianskych vinárov: Z medzinárodnej súťaže si odniesli zlato

Na konte majú ďalší úspech. Vinári z Topoľčianok sa môžu pochváliť medailou z medzinárodnej súťaže vín Concours Mondial de Bruxelles.

Ilustračný obrázok k článku Cenná medaila pre topoľčianskych vinárov: Z medzinárodnej súťaže si odniesli zlato
Zdroj: TASR

Topoľčianske víno je pre svoju kvalitu známe po celom svete. Niet sa preto čudovať, keď žne úspech na rôznych významných svetových vinárskych súťažiach.

Zlato pre topoľčianske víno

Vinári z Topoľčianok sa môžu pochváliť ďalším takýmto úspechom. „Cenná medaila pre našu sladkú špecialitu – slamový Rizling rýnsky, 2015. Z medzi­národnej súťaže vín Concours Mondial de Bruxelles si priniesol krásnu zlatú medailu,“ informovalo vedenie Vinárskych závodov Topoľčianky.

Putovná súťaž Concours Mondial de Bruxelles sa konala v prvý májový týždeň v bulharskom Poldive. Stretlo sa tu 321 degustátorov zo 45 krajín. Spoločne ohodnotili až 9080 prihlásených vín. „Slovenskí vinári zaslali 133 vín, čím sa zaradili do prvej desiatky krajín v počte prihlásených vzoriek,“ dodali vinárske závody.

Úspech aj v Paríži

Nejde pritom o prvý úspech našich regionálnych vinárov v tomto roku. Koncom februára sa v Paríži konala prestížna medzinárodná súťaž Vinalies Internationales Pa­ris.

Tu si topoľčianske vína vybojovali hneď niekoľko ocenení. Domov si odniesli jedno zlato a trikrát striebro. Konkurencia bola pritom aj tu vysoká. Degustovalo sa cez 3500 vzoriek zo 45 krajín.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM