Richard Pročka Kultúra

Boli sme na skýcovskej gulášovej premiére

„Párty“ sa v obci konala prvýkrát. Starostu k zorganizovaniu podujatia inšpirovali podobné súťaže, ktoré sa konajú na celom území Slovenska. V areáli Breziny sa stretlo 14 tímov...

Družstvá začali s varením krátko po štrnástej hodine. Kuchári museli odovzdať vzorky gulášu na vyhodnotenie do osemnástej hodiny. Porotcovia Bohumil Bielik(starosta Machuliniec), Marián Kéry (poslanec NR SR) a Martina „Žika“ Žikavská (moderátorka Rádia Expres) po ochutnávke ocenili päť najlepších tímov. Hlavnou cenou bol nový kotlík na guláš.

Počas Guláš párty sa v Skýcove nielen varilo ale aj súťažilo v rôznych disciplínach. „Pre účastníkov sme si pripravili aj sprievodný program. Deti museli prekonať vzdialenosť 15 metrov s vajíčkom v lyžičke, či hádzať loptu do basketbalového koša. Pre dospelých boli pripravené náročnejšie úlohy ako napríklad kotúľanie pivných sudov, či hod siahovicou,“ hovorí starosta Tomáš Kolembus.

Záver podujatia patril skupine Rytmix z Čaradíc, ktorá sa postarala o hudobnú bodku za Guláš párty. Podobnú akciu by obec Skýcov rada zopakovala. „Realizácia ďalšieho ročníka závisí hlavne od veľkosti budúcoročného rozpočtu ,“ hovorí starosta Kolembus. Najbližšie sa v Skýcove uskutoční Futbalový turnaj o pohár starostu obce, ktorý začne v sobotu 21. Júla.

Fotografie z Guláš párty nájdete aj na facebook-u obce Skýcov.

Autor článku: Ján Suchodolinský

Súvisiace články[/color]

[link=http://www­.moravce24.sk/clan­ky?extend.137382_Sta­rosta-zostal-za-volantom,–auto-museli-odtiahnut-rucne!]Starosta zostal za volantom, auto museli odtiahnuť ručne![/link]

Boli sme na skýcovskej gulášovej premiére
1
Galéria
gulas_skycov
10
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM