Veronika Kalinová Rôzne

Boj s horúčavami v Zlatých Moravciach: Chodcom pomáha fontánka s vodou na námestí

V horúcich dňoch, ako bude i tento, padne vhod každá forma osvieženia. Ľudskému organizmu najviac prospieva čistá pitná voda. Tú si môžete vychutnať úplne zadarmo aj na námestí A. Hlinku.

Ilustračný obrázok k článku Boj s horúčavami v Zlatých Moravciach: Chodcom pomáha fontánka s vodou na námestí
Zdroj: Dnes24.sk

K pohodovému prežitiu horúcich dní treba zodpovedne dodržiavať pitný režim. K tomu vám môžu pomôcť aj fontánka s pitnou vodou. O kvalitu vody vo fontánke s vodou sa netreba obávať. Prúdi do nich totiž čistá pitná voda a sú aj pravidelne čistené.

Problémom sú vandali

Fontánky s pitnou vodou sa často stávajú terčom vandalov. Potvrdzujú to aj slová riaditeľa Záhradníckych služieb Tomajku: „V súčasnosti je fontánka s pitnou vodou na Námestí A. Hlinku v prevádzke, ale upchatiu neznámymi osobami sa nedá zabrániť.“ Fontánka s pitnou vodou bola viackrát opravovaná. „Išlo o menšie rozsahy poškodenia, bola upchatá neznámymi vandalmi drôtom, natlačenou žuvačkou, kúskami dreva a inými predmetmi,“ bližšie objasnil Tomajko. V roku 2008 stála oprava fontánky 45-tisíc korún, pretože bol poškodený aj kameň na fontáne a antikorové zariadenie.

Prevádzkovanie fontánky

Na spustenie fontánok s pitnou vodou nie sú potrebné špeciálne teploty. „Fontánka s pitnou vodou sa prevádzkuje od konca apríla alebo začiatkom mája do októbra, prípadne do nástupu prvých mrazov,“ dodáva Tomajko.

„Je to príjemné osvieženie, vždy sa radi osviežime, aj keď by som prijala, aby ich bolo v meste viac,“ hovorí predavačka Eva. „Ja vodu z tadiaľ nepijem. Radšej si ju kúpim v neďalekom obchode alebo zájdem na kofolu do baru,“ povedal mladý študent Štefan. „Keď som na prechádzke so synom, radi si posedíme pri fontáne. Je super, že máme aj možnosť osviežiť sa alebo sa umyť,“ hovorí mamička na materskej.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM