Peter Klimant Rôzne

Boj, aký sa len tak nevidí: V Moravciach si zmerali sily kynológovia zo širokého okolia

Zlaté Moravce boli svedkom netradičného a veľmi zaujímavého preteku. Súťažiaci sa postavili na trať so svojimi štvornohými miláčikmi a spoločne zdolávali jednotlivé prekážky. O dramatické momenty nebola núdza. Pozrite si fotky priamo z miesta.

Ilustračný obrázok k článku Boj, aký sa len tak nevidí: V Moravciach si zmerali sily kynológovia zo širokého okolia
Zdroj: Dnes24.sk

Štvrtý ročník preteku kynológov v Zlatých Moravciach bol v znamení tvrdej konkurencie, hojnej účasti a niekoľko neštandardných situácií. Preteku sa zúčastnilo až pätnásť súťažiacich so svojimi psami rôznorodých plemien. Hojné zastúpenie pretekárov z kynologického klubu HRON – Želiezovce dodávalo zápoleniu punc výnimočnosti a neštandardných výkonov. Na ich dobermanov, rotvajlera, či nemeckého ovčiaka bol parádny pohľad.

Na začiatku preteku si všetci účastníci prešli celú, asi 500 metrov dlhú trať, s podrobným oboznámením jednotlivých úkonov a mohlo sa začať pretekať. Súťažiaci so svojimi chlpáčmi zdolávali viaceré prekážky, hádzali granáty, strieľali zo vzduchovky či dokonca lapali páchateľa.

Pretekári boli zodpovední a psi predvádzali slušné výkony. Na konci preteku skončili s rovnakým skóre súťažiaci Géci a Drahoš, museli sa preto spraviť dodatočné disciplíny a z nich sa určil úplný víťaz. Štekanie na povel, aport a nakoniec plazenie posunuli na prvé miesto Drahoša so svojím štvornohým miláčikom. Za ním nasledoval Géci a tretie miesto obsadil Paluška.

Foto: Kynologický klub Zlaté Moravce

Boj zlatomoraveckých kynológov v netradičnom preteku
7
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM