Rôzne

Blíži sa Deň otvorených dverí v Arboréte Mlyňany: Čo si pre nás pripravili?

Celé Slovensko čaká v novembri známy Týždeň vedy a techniky. Do tejto udalosti sa zapojí aj Arborétum Mlyňany, ktoré si pripravilo Deň otvorených dverí. Pozrite si program pre verejnosť.

Ilustračný obrázok k článku Blíži sa Deň otvorených dverí v Arboréte Mlyňany: Čo si pre nás pripravili?
Zdroj: TASR

Arborétum Mlyňany otvorí 11. novembra bezplatne svoje brány pre všetkých ľudí. Bude sa totiž konať Deň otvorených dverí, počas ktorého môžu návštevníci absolvovať exkurzie po náučných chodníkoch arboréta pod vedením odborných sprievodcov a využiť môžu aj poradenskú činnosť.

Exkurzie budú začínať o 10:00, 12:00 a 14:00 hod.. Ako uvádza vedenie arboréta, v prípade záujmu je potrebné nahlásiť sa na vrátnici AM SAV najneskôr 30 minút pred začatím prehliadky.

Prehliadky izby zakladateľa arboréta

Na svoje si počas tohto dňa prídu aj milovníci histórie. „V priestoroch kaštieľa Arboréta Mlyňany SAV si návštevníci budú môcť pozrieť pamätnú izbu zakladateľa Arboréta Mlyňany – Dr. Štefana Ambrózy – Migazziho, spojenú s ukážkami jeho odborných publikácií a posterové prezentácie propagujúce rôznorodú činnosť pracoviska,“ informuje arborétum.

Deň otvorených dverí v Arboréte Mlyňany sa koná pri príležitosti Týždňa vedy a techniky na Slovensku, ktorý bude prebiehať od 7. do 13. novembra 2016. Ide o podujatie, ktoré je každoročne organizované Ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky, v spolupráci s Centrom vedecko technických informácií SR a Národným centrom pre popularizáciu vedy a techniky v spoločnosti.

Národná kultúrna pamiatka

Arborétum Mlyňany sa rozkladá na ploche 67 hektárov. V súčasnosti je rozdelené na Ambrózyho semper vireo (vždyzelený) park, plochy východoázijskej, severoamerickej, kórejskej dendroflóry a plochu autochtónnej dendroflóry Slovenska. Súčasťou arboréta je rozárium. Arborétum je od roku 1951 zaradené medzi chránené areály IV. stupňa. Od roku 1963 je najstaršia plocha, Ambrózyho park spolu s kaštieľom, národnou kultúrnou pamiatkou.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM