Kristína Striešková Futbal

Bezgólový úspech v Bratislave

Nedeľňajší zápas, 21.augusta 2011, Slovan Bratislava - ViOn Zlaté Moravce 0:0 v 6. kole Corgoň ligy. Po pozornom výkone Jarábkovych zverencov sa ViOn stal prvým tímom, ktorý v tejto sezóne neodišiel z hlavného mesta s prehrou.

Súboj dvoch mužstiev z čela tabuľky priniesol v prvom polčase síce miernu, ale bezzubú prevahu majstra. Strelecky sa Zlatomoravčania dokonca vyrovnali domácim a Babic dvakrát tvrdými strelami z diaľky vyskúšal brankára Putnockého. Slovan síce predvádzal kombinačnú hru, ktorej však chýbala finálna prihrávka a preto najnebezpečnejší okamih zo strany domácich pripravil Šebo krížnou strelou z väčšej diaľky. V druhom polčase Slovan zvýšil aktivitu, ale cez pozornú a dôraznú obranu súpera sa nepresadil. Jedinú tvrdú strelu Žofčáka Kuciak zneškodnil. Výborne sa brankár hostí orientoval pri skrumážiach po štandardných situáciách a mal rozhodujúci podiel na zisku bodu. Naopak, jeho spoluhráči vedeli zo získaných lôpt podnikať nebezpečné protiútoky. Boli z nich aj šance a azda najväčšiu mal v 62. min Hodek, ale jeho hlavičku brankár Putnocký kryl.

Slovan Bratislava – ViOn Zlaté Moravce 0:0 Rozhodoval: Kráľovič, ŽK: Candrák, Orávik (obaja Zlaté Moravce), 2153 divákov Zostavy a striedania:
**Slovan Bratislava: **Putnocký – Čikoš, Dosoudil, Had, Pauschek – Guédé (60. Kladrubský) – Grendel, Halenár, Žofčák – Šebo (82. Kuzma), Lačný (60. Milinkovič)
**ViOn Zlaté Moravce: **M. Kuciak – Pavlenda (78. Brčák), Janečka, Pavol Majerník, Chren – Pavlovič – Orávik, Babic, L. Kováč (31. Candrák) – Pavelka, Hodek (90. Paur)

Vladimír Weiss, tréner Slovana: „Mrzí ma, že sme dnes nevyhrali. Súper však vedel eliminovať nielen našu kombinačnú hru, ale aj akúkoľvek gólovú strelu. Trochu sme pri nápore otvorili stred poľa a to hostia využili na dobré kontry. Našťastie gól z nich nepadol a remízu považujem za spravodlivú.“ Juraj Jarábek, tréner ViOn-u: „Bol to pre nás ťažký zápas. Mali sme v pamäti vynikajúce výkony hráčov Slovana v medzinárodných zápasoch v posledných týždňoch. Nepustili sme domácich do šancí a to rozhodlo o našom bezgólovom konte. Podnikli sme niekoľko nebezpečných protiútokov, z nich sme aj zopárkrát dobre vystrelili, ale ani z jednej šance nepadol gól.“

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM