Šport

Bežecký pretek spojený s degustáciou vína: V Topoľčiankach sa uskutoční Chateau Run

V novembri zažijeme zaujímavú športovú súťaž. V neďalekých Topoľčiankach sa uskutoční desaťkilometrový bežecký pretek. Zaujímavosťou však je, že táto športová udalosť bude spojená aj s degustáciou mladého vína.

Ilustračný obrázok k článku Bežecký pretek spojený s degustáciou vína: V Topoľčiankach sa uskutoční Chateau Run
Zdroj: TASR

Vinárske závody Topoľčianky, spoločnosť Runtour a miestny obecný úrad pripravujú pre milovníkov športu a vína zaujímavú udalosť – Chateau Run Topolčianky 2016. Ide o 10-kilometrový beh zámockým parkom a lesoparkom v Topoľčiankach, ktorý sa uskutoční v sobotu 19. novembra 2016. Začína sa o ôsmej hodine ráno na nádvorí zámku.

„Chateau Run je jedinečný jesenný beh v Topoľčiankach. Štart 10 km behu je oproti impozantnému priečeliu klasicistickému zámku, pokračuje sa cez zámocky park, popri poľovníckom zámočku, pozdĺž dostihovej dráhy, pokračujúc lesoparkom až k chovnému stredisku Žrebčína a nazad rýchly zbeh miestnymi vinicami, cez bukovú alej späť k zámku,“ informujú organizátori.

Účastnícky limit je 150 bežcov. Bežať sa bude v dvoch kategóriách – muži bez rozdielu veku a ženy – bez rozdielu veku. Prihlásiť na pretek sa dá prostredníctvom webu organizátora chateaurun.sk. Ako ďalej informujú organizátori, na svoje si prídu aj milovníci vína, chýbať vraj totiž nebude prehliadka Vinárskych závodov Chateau Topoľčianky, spojená s degustáciou mladého vína.

Predpokladaný časový harmonogram podujatia:

  • 8:00 – 9:30 hod. Prezentácia bežcov
  • 10:00 hod. Štart Chateau Run Topolčianky
  • 11:30 hod. Vyhodnotenie výsledkov
  • 12:30 hod. Prehliadka Vinárskych závodov Chateau Topoľčianky, spojená s degustáciou mladého vína

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM