Kristína Striešková Rôzne

Bez džínsov ani na krok? Zmeňte to!

Problém zaneprázdnených pracujúcich žien je, že by si možno aj obliekli niečo iné ako len džínsy, ale vlastne nevedia čo. Džínsy nikdy nebudú „out“.

Dajú sa nosiť na akýkoľvek spôsob a doladíte k nim takmer všetko. Pre mnohé sú uniformou. No postúpte do vyššieho levelu a uvidíte, čo všetko je pre vás nositeľné. Sama pocítite, ako sa meníte na dámu, hoci sa ňou nestanete zo dňa na deň.

Pred džínsami dajte prednosť legínam alebo úzkym nohaviciam. Legíny sú jednofarebné i vzorované, bavlnené aj lesklé. Základom je dobrý materiál. Vyhýbajte sa podozrivo lacným kúskom – obyčajne sú z tenšieho materiálu a po vypratí stratia tvar. Pred kúpou legíny natiahnite letmo na ruku a otestujte, či sú dostatočne hrubé a nepriesvitné. Dobrou voľbou sú legíny s prímesou lycry a so sťahovacím efektom. Výhodou je, že ich nemusíte zapínať, stačí len keď ich na seba navlečiete. K legínam sú ideálne tuniky, ktoré okrem toho, že sú pohodlné, ukryjú aj kilá navyše. Opaskom zvýrazníte svoje prednosti. Je viacero spôsobov, ako ich nosiť (tunikové šaty s legínami alebo pančuchami, na to kardigan alebo oversize sveter), nemal by chýbať veľký teplý šál. Nezabudnite na doplnky – opasky, šperky… Oživia styling a pôsobia žensky. Veľmi moderné sú kožušinové vestičky a bundy. Medzi kožušinami si dnes môžete vyberať, dávajte si však pozor, pretože priveľa kožušín pridá kilogramy navyše. Práve preto sú odporúčané kožušinové golieriky zrelým ženám, kým ušianky a vestičky sa hodia mladším slečnám. Nezabudnite na čižmy s miernym alebo vyšším podpätkom. Pekné nohy robia čižmy na platforme, navyše sú ženské a pohodlné. A svet bez džínsov je pestrejší!

Potom už len nabrať odvahu a vyjsť do ulíc. Všeobecne je známe, že šaty robia človeka a ovplyvňujú prvý dojem. Obliecť sa štýlovo však neznamená minúť hneď tisíce.

Anna Mondočková Fotogaléria k článku – predajne OD TeKOV

moda_tekov
11
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM