Kristína Striešková Futbal

„Berieme aj remízu“

Dnešný futbal sa v skvelej futbalovej atmosfére musel páčiť všetkým fanúšikom. Aj napriek bezgólovému druhému polčasu zápasu, ktorý nám prial viac ako súperom, sme skončili remízou.

Už v druhej minúte sa k odrazenej lopte dostal Pavlovič a z 20 m opečiatkoval ľavú žrď Hroššovej brány. Vzápätí domáci rozohrali peknú kombináciu po osi Babic – Hodek s Brčákovou koncovkou tesne mimo. V závere prvej štvrťhodiny pohrozili aj hostia. So Žofčákovou dobre mierenou strelou si Kuciak poradil. Do vedenia išli belasí v 27. minúte, keď na Šebov prízemný center z ľavej strany si nabehol Lačný a z hranice malého vápna prekonal bezmocného Kuciaka – 0:1. V 37. minúte Babic nabil Pavlovičovi, ktorého delovku Hroššo parádne vyrazil. V 41. minúte zakombinoval Babic s Kuračkom, aby následnú Babicovu strelu skrotil Hroššo. Z následnej kontry sa ocitol sám pred Kuciakom Šebo, ale v koncovke zlyhal. V závere prvého dejstva agilný Pavlovič Janečkov center z troch krokov hlavou poslal tesne vedľa. Zaslúžené vyrovnanie priniesla prvá minúta nadstaveného času, keď Chren málo vídanou delovkou spoza šestnástky nedal Hroššovi šancu 1:1.
Obojstranne aktívny a bojovný futbal pokračoval aj po zmene strán. V 52. minúte Kuračkov center našiel na vzdialenejšej žrdi Hrušku, ktorý z voleja nenamieril medzi žrde. S pribúdajúcim časom obaja súperi mysleli viac na defenzívu. V 75. minúte si na Brčákov center vyskočil Hruška, jeho hlavička skončila v náručí Hrošša. Vzápätí Šebo vyhral súboj v pokutovom území s Janečkom, ale z uhla mieril iba do bočnej siete. V 86. minúte mal rozhodnutie na kopačke Brčák, ale zoči-voči Hroššovi mieril iba doňho. V samom závere po Babicovom priamom kope sa k hlavičke pretlačil striedajúci Pavelka, ale zblízka mieril vedľa brány. Vo výbornom stretnutí sa body.

ViOn Zlaté Moravce – Slovan Bratislava 1:1 (1:1) Góly: 45.+ Chren – 27. Lačný. Rozhodoval: Samotný, ŽK: Chren – Halenár, Grendel, Guedé, 3468 divákov. Zostavy: ViOn Zlaté Moravce: Kuciak – Pavlenda, Janečka, Majerník, Chren – Pavlovič – Hruška, Kuračka, Babic, Brčák (89. Farkaš) – Hodek (81. Pavelka). Slovan Bratislava: Hroššo – Bagayoko, Jánošík, Dosoudil, Táborský (86. Kuzma) – Guédé, Žofčák – Lačný, Milinkovič (61. Grendel), Halenár – Šebo (77. Hartig).

Hlasy trénerov: Juraj Jarábek, tréner ViOn-u: „Tešili sme sa na stretnutie s majstrom. Do zápasu sme dobre vstúpili, prvá štvrťhodinka bola výborná. Slovan sa ujal vedenia, no Chren nádherným gólom vyrovnal. V druhom polčase sme boli lepší, veľmi sme chceli vyhrať, avšak berieme aj remízu.“ Vladimír Weiss, tréner Slovana:// „Dnes sme chceli v Zlatých Moravciach zvíťaziť, bohužiaľ sa to nepodarilo. Paradoxne po našom vedúcom góle a Šebovej tutovke súper vyrovnal. Druhý polčas bol ViOn lepší a mal bližšie k víťazstvu. Ja nie som spokojný s niektorými výkonmi hráčov, ale to sa už vlastne opakujem.“//

Zdroj: TASR

„Berieme aj remízu“
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM