Adriana Blahová Kultúra

Babinec s Evitou: O knihách, mužoch i prístavbe domu

Eva Urbaníková, úspešná vydavateľka a v súčasnosti najpredávanejšia autorka na Slovensku , zavítala do mestskej knižnice v Zlatých Moravciach. S návštevníčkami rozoberala knihy, vzťahy, mužov a bežné veci zo života.

Beseda bola uvoľnená a Evita bezprostredná ako s kamarátkami na káve. Na úvod ju riaditeľka knižnice predstavila. V krátkosti priblížila jej život a kariéru. Následne patrilo slovo Evite. Tá bola po celý čas uvoľnená, priateľská a nezdráhala sa odpovedať na akékoľvek otázky.

Keďže vydáva a píše knihy pre ženy, zloženie besedy bolo čisto ženské. Zaujímavá debata sa zmenila na „babinec“ pri kávičke. Čitateľky sa zaujímali nielen o knihy a postavy v nich, ale aj o Evitine súkromie. Prezradila, že v lete budú pracovať na prístavbe domu, aby sa doň celá rodinka vošla. Rozprávala o súčasnom partnerovi Borisovi, ako deti vnímajú jej narastajúcu popularitu a kde a za akých podmienok tvorí. Zo šoubiznisu je jej blízka napríklad Adela Banášová, Julo Viršík či Michaela Čobejová.

V začiatkoch, keď rozbiehala vydavateľstvo, jej veľmi pomohli novinári. Preto sa drží zásady, že žiadneho z nich nikdy neodmietne. Aj preto nám poskytla rozhovor bez akýchkoľvek problémov a výhrad. Bola sympatická, príjemná, uvoľnená a drobná. Výraz malé žieňa s veľkým duchom na ňu sedí dokonale.

Evita sa stala najpredávanejšou autorkou na slovenskom knižnom trhu. Čím si čitateľky získala? „Podľa mňa to bolo postupne. Čitatelia čítali knihu za knihou a zistili, že tie knihy nie sú únikom do sveta, ktorý neexistuje, ale sú zrkadlom reálneho života. Nájdu v nich seba, mamu, sestru, brata, kamarátku. Problém, ktorý rieši hlavná hrdinka, sa ich možno dotýka alebo sa s ním niekedy stretli. Vlastne tie knihy sa stali ich kamarátkami. Mám pocit, že v tom tkvie ich úspech, usmieva sa Evita

Celý rozhovor nájdete vo videu k článku.

Babinec s Evitou: O knihách, mužoch i prístavbe domu
1
Galéria
evita
15
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM