Adriana Blahová Kultúra

B-complex v Moravciach: Pozrite si nezostrihaný rozhovor!

V rámci charitatívnej akcie Without help – Drumeri deťom zavítala do Moraviec slovenská drum&basová špička. Prinášame vám exkluzívny nezostrihaný rozhovor s najväčšou hviezdou večera – B-complexom.

Matúš Lenický, známy ako B-complex, je drum&basový DJ a producent z Bratislavy. Hudbu začal produkovať už v dvanástich. Spočiatku ho fascinoval najmä hardcore, trance a psytrance. Postupom času objavil čaro drum&bassu a so svojím jedinečným štýlom v tomto žánri tvorí dodnes. Vo svojej tvorbe spája rýchle tempo a energiu.

V roku 2008 si ho všimol Tony Colman z vydavateľstva Hospital Records. Ako prvú vydal skladbu Beautiful lies, ktorá sa dostala na kompiláciu Sick Music (2009). Kompilácia sa dostala do top 30 iTunes UK Download Chart a tiež do top 5 Beatport Drum and Bass Chart.

Jeho talent ocenili fanúšikovia, DJ-i, ale aj kritici. Získal prvú cenu v ankete Slovak dnb awards 2008 v kategórii skladba roku, tiež bol ocenený ako najlepší producent a na Radio Head Awards 2010 bol zvolený za nováčika roka. Hráva po kluboch na Slovensku a Česku, ale i v zahraničí.

B-complexa sme sa spýtali, prečo sú práve jeho skladby také úspešné. „Ja sa snažím robiť hudbu tak, ako zo mňa ide. Nejako s tým veľmi nekalkujum. Neviem to, ani keby som sa o to snažil. Dlho som robil hudbu bez toho, aby sa o ňu nejaké vydavateľstvo zaujímalo. Bez ohľadu na to som tvoril ďalej a eventuálne som spravil niečo, čo ich zaujalo a vydali to,“ //tvrdí B-complex. //„Všetka ta hudba vznikala úprimne a nebola tam nejaká kalkulácia. Myslím, že to je to, na čo ľudia najviac reagujú a myslím, že je to jediný spôsob, ako sa to dá spraviť.“

S B-complexom sme sa bavili o jeho začiatkoch, pseudonyme, slovenskej dnb scéne a jej vývoji. Nezostrihaný rozhovor nájdete vo videu k článku.

Video: Ján Suchodolinský

Súvisiace články: [link=http://www­.moravce24.sk/clan­ky?extend.135382_Nez­vycajna-party:-Drummeri-vyzbierali-detom-vyse-1–000-%E2%82%AC!]Nez­vyčajná party: Drummeri vyzbierali deťom vyše 1000 eur![/link]

B-complex v Moravciach: Pozrite si nezostrihaný rozhovor!
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM