Richard Pročka Kultúra

Autobus FC Barcelony ako odmena

Chalani získali za postup do prvej ligy cenu primátora, sadu nových dresov a jedinečnú možnosť odviesť sa autobusom futbalistov z FC Barcelona. Autobus premával v meste niekoľko hodín aj pre verejnosť.

Primátor sa pre úspechy starších dorastencov z Požitavskej futbalovej akadémie FC Vion rozhodol oceniť ich úsilie Cenou primátora mesta Zlaté Moravce Petra Lednára za vzornú reprezentáciu mesta. „Mimoriadne si cením ich suverénne víťazstvo v druhej lige a postup do prvej ligy. Títo chlapci zvýšili spoločenský a športový kredit nášho mesta, za čo im patrí uznanie a obdiv,“ hovorí Lednár. Okrem chlapcov boli ocenení aj ich tréneri a cenu získal aj Viliam Ondrejka.

„Určite sa tešia, je to také ocenenie ich práce, ale ich prvoradou úlohou je napredovať vo futbalovej stránke. Mali by sa viac presadiť v tej mužskej kategórii, aby aj FC Vion naplnil podstatu akadémie,“ prezrádza tréner dorastencov Marián Süttö.

Okrem ceny a diplomu mladí futbalisti získali kompletnú sadu dresov ako spoločný dar od primátora a prednostu mestského úradu. Na námestí ich čakalo ešte jedno prekvapenie, autobus špičkového futbalového klubu FC Barcelona.

Po tom, ako sa autobusom previezli futbaloví dorastenci, autobus mohli využiť všetci záujemcovia z mesta. Mestský úrad vopred oslovil najmä žiakov našich škôl. Celkovo sa autobusom odviezlo viac ako 400 ľudí.

  • Oprava: Správne meno trénera dorastu vo videu je Marián Süttö. Za spôsobenú chybu sa ospravedlňujeme.
Autobus FC Barcelony ako odmena
1
Galéria
ocenovanie_PFA
13
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM