Veronika Kalinová Rôzne

ANKETA: Čo by v našom meste chceli zmeniť obyvatelia Zlatých Moraviec?

V tomto krásnom slnečnom počasí sme sa poprechádzali po našom malom mestečku a cestou sme vyspovedali pár Zlatomoravčanov. Spýtali sme sa, s čím sú v našom meste najmenej spokojní a čo by radi zmenili, aby sa cítili lepšie a štastnejšie v Zlatých Moravciach. Tu sú ich odpovede.

Ilustračný obrázok k článku ANKETA: Čo by v našom meste chceli zmeniť obyvatelia Zlatých Moraviec?
Foto: Veronika Kalinová / Zdroj: Dnes24.sk

Lukáš (26): Najviac ma trápi vysoká nezamestnanosť. Mám vyštudovanú vysokú školu a už som skoro rok nezamestnaný a neviem si nájsť v Moravciach prácu. Rád by som v meste ostal, mám tu rodinu, priateľku a všetkých kamarátov. No čoraz intenzívnejšie premýšľam nad tým, že pôjdem do Bratislavy, Čiech alebo zahraničia, hoci by som nerád. Potešilo by ma, keby sa v našom meste vytvorili nové pracovné príležitosti, avšak nielen na manuálnu robotu, ale aby ľudia s vysokoškolským titulom mali šancu sa reálne zamestnať v odbore, ktorý vyštudovali. V Moravciach takého pracovné pozície momentálne nie sú.

Alena (45): Mňa trápi nedostatok pracovných príležitostí. Ja síce mám zamestnanie, ale moje dve dcéry nie. Sú dlhodobo nezamestnané a nič sa im ani v našom meste nerysuje. Som z toho nešťastná, lebo neviem, aká budúcnosť ich tým pádom čaká.

Jozef (53): Momentálne sú to výtlky, ktoré mi pijú krv. V našom okrese je to katastrofa. Som skoro stále na cestách, pracujem ako kuriér. Viem, že mesto už niektoré časti začalo opravovať, ale ono by to na niektorých úsekoch chcelo viac než len zaceliť diery. Mali by sa cesty opravovať celé, aspoň niektoré. Je to takto každý rok, ale túto jar sa mi zdá, že je to najhoršie. Veľa ciest je v zlom stave, sú už staré a lokálna oprava to nezachráni. Už ma nebaví ustavičná jazda cez prekážky. Párkrát som do jamy aj vletel a vtedy mi nebolo všetko jedno.

Jana (17): Ja som celkom spokojná. Keby môžem niečo zmeniť, tak by to bolo viac možností pre mladých ako napríklad nové diskotéky alebo obchody so značkovým oblečením, možno ešte väčší výber stredných škôl.

Mária (56): Ťažká otázka. Prijala by som viac kultúrneho vyžitia, aby mali ľudia vo voľnom čase možnosť niekam ísť, niečo vidieť a niečo zažiť.

Ján (73): Ja som tu prežil celý život a podľa mňa v našom meste nič nechýba a je tu všetko, čo človek potrebuje. Jedine by som zmenil hlučnosť na uliciach najmä piatky, keď mladí chodia na diskotéky. Inak nič.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM