Peter Klimant Rôzne

Aktivisti sa rozhodli skrášliť naše okolie: V Moravciach sa chystá veľké čistenie Žitavy

Pri príležitosti svetového dňa vody sa bude v Zlatých Moravciach opäť čistiť Žitava vo veľkom. Zapojiť sa môže každý. Tentorok je pripravená i jedna novinka.

Ilustračný obrázok k článku Aktivisti sa rozhodli skrášliť naše okolie: V Moravciach sa chystá veľké čistenie Žitavy
Zdroj: Dnes24.sk

Pri príležitosti svetového dňa vody, ktorý sa koná 22. marca, sa aktivisti zo Zlatých Moraviec aj tentorok rozhodli zorganizovať jarné upratovanie našej Žitavy. Čistenie sa uskutoční 21. marca o 9:00 hodine, miestom stretnutia je parkovisko pri Bille. Upratovaciu akciu už tradične pripravuje občianske združenie Fontis a do čistenia sa zapája i občianke združenie ZMena zo Zlatých Moraviec.

Organizátori avizujú i jednu špecialitku, ktorá vlani chýbala. „Plánujeme novinku a rozšírime naše čistiace práce o likvidáciu niekoľkých čiernych skládok,“ informuje občianske združenie ZMena. Ako organizátori dodali, v Moravciach sa toho vyčistí len toľko, koľko sa stihne. Dôležité je preto, aby prišlo čo najviac ľudí. „Chceli by sme osloviť všetkých dobrovoľníkov a milovníkov prírody, ktorí sú ochotní obetovať trošku času a tým prispieť k ochrane nášho vodného toku,“ hovoria organizátori.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM