Veronika Kalinová Rôzne

Aké mená sme bábätkám dávali v Moravciach v r. 2013? Pozrite si tie najobľúbenejšie!

V Zlatých Moravciach sa v roku 2013 narodilo o niečo menej detí, ako to bolo rok predtým. Počet bábätiek, ktoré prišli v posledných dvanástich mesiacoch na svet, však klesol iba o nepatrné číslo. Aké mená dávali obyvatelia Moraviec a okolia svojim najmenším ratolestiam najčastejšie?

Ilustračný obrázok k článku Aké mená sme bábätkám dávali v Moravciach v r. 2013? Pozrite si tie najobľúbenejšie!
Zdroj: TASR

Za posledných dvanásť mesiacov sa dokopy v Zlatých Moravciach narodilo 112 detí, z toho 51 dievčat a 61 chlapcov. Počet pôrodov oproti roku 2012 tak klesol o dve bábätká, kedy sa narodilo 53 dievčat a 61 chlapcov.

Mená najmenších Zlatomoravčanov

Najplodnejšími mesiacmi boli apríl, august a september, kedy sa narodilo 13 detí v danom mesiaci. Najmenej bábätiek, len 5, sa narodilo v mesiaci júl.

Rodičia svojim ratolestiam dávali všakovaké mená, niektoré sa však objavovali výrazne častejšie ako iné. „Najfrekvento­vanejšími menami pre novorodencov boli v minulom roku chlapčenské mená ako Samuel, Michal a Matej a z dievčenských mien prevládali mená ako Nela, Ema, Michaela,“ prezradila zaujímavé informácie Monika Danišová, referentka oddelenia vnútornej správy a služieb občanom Zlaté Moravce.

Prvá bola Natálka

Prvému bábätku tohto roka, ktoré prišlo na svet, však rodičia prisúdili iné meno. Dievčatko sa na základe ich rozhodnutia volá Natália. Narodilo sa na Nový rok a to presne 8 hodín a 20 minút po polnoci. Malá Natália vážila po pôrode 3 500 gramov a merala 50 centimetrov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM