Adriana Blahová Iné športy

Adam Lukáč štvrtý na Majstrovstvách Európy: Koňa zohnal na poslednú chvíľu!

Adam Lukáč je skúseným a úspešným voltižérom. Nedávno sa zúčastnil Majstrovstiev Európy aj Majstrovstiev Slovenska. Bol úspešný aj napriek ťažkostiam, ktoré ho nečakane postretli.

Ilustračný obrázok k článku Adam Lukáč štvrtý na Majstrovstvách Európy: Koňa zohnal na poslednú chvíľu!
Foto: Adriana Blahová / Zdroj: Dnes24.sk

Adam Lukáč sa zúčastnil na Majstrovstvách Európy v Pezinku. „Bol to celkom ťažký pretek na psychiku, pretože tento rok som musel meniť koňa kvôli zraneniu a práve druhý kôň, na ktorom som sa rozhodol cvičiť, začal minulú sezónu krívať dva dni pred majstrovstvami. Tak som si musel nájsť priamo na mieste koňa, na ktorom by som mohol štartovať,“ hovorí Adam.

Nebolo to však také jednoduché. „Kluby z Nemecka, Rakúska či Talianska mi možnosť nedali, pretože kone boli naplno vyťažené. Nakoniec mi pomoc poskytol Národný Žrebčín z Topoľčianok. Bol som rád, že som mal na čom štartovať, no bolo to oveľa ťažšie, keďže som toho koňa nepoznal a mal iný štýl chodov, na aké som zvyknutý,“ rozpráva ďalej mladý športovec. Po trápení a nie práve najlepších štartoch skončil Adam na skvelom 4. mieste, čo bolo vzhľadom na okolnosti veľmi pekné umiestnenie.

Po Majstrovstvách Európy sa Adam zúčastnil na Majstrovstvách Slovenska. Šťastena mu však opäť nepriala. „Nebol som na svojom koni, spadol som, no aj napriek tomu som skončil druhý.“

Najbližšie sa úspešný športovec pripravuje na nominačné preteky. „Veľmi rád by som začal prvými priečkami, aby som sa ukázal v dobrom mene a na Majstrovstvách Sveta získal nejaký ten kov, najlepšie zlatý.“

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM