Peter Klimant Rôzne Rôzne

3 miesta v Moravciach a okolí, kde si môžete povedať povestné áno: Hlasujte o to najkrajšie!

Moment, keď dvojica zaľúbencov robí vo svojom vzťahu zásadný krok si zaslúži krásne prostredie. Zlatomoravecký okres disponuje niekoľkými zaujímavými svadobnými miestami. Zaostrili sme na tie podľa nás najkrajšie.

Ilustračný obrázok k článku 3 miesta v Moravciach a okolí, kde si môžete povedať povestné áno: Hlasujte o to najkrajšie!
Zdroj: TASR

V zlatomoraveckom okrese môžu zamilované dvojice spečatiť svoju lásku na rôznych zaujímavých miestach. My sme oslovili tých ľudí, ktorých sa svadba týka, no a z ich odporúčaní sme zostavili nasledujúci zoznam.

Obradná sieň mesta

Niektoré páry volia cirkevný obrad, iné sa rozhodnú uzavrieť civilný sobáš. No a najčastejším miestom na civilné sobáše je obradná sála kaštieľa Migazziovcov v Zlatých Moravciach. Podľa vyjadrenia mesta sa tu môžu civilné sobáše konať od pondelka až do soboty. „V Piatok a sobotu je to bez poplatku, iné dni je poplatok 16,50 eur. Za prenájom priestorov sa neplatí žiadna suma,“ vyjadrila sa Eva Chrenová z mestského úradu, podľa ktorej sa v obradnej sále kaštieľa Migazziovcov v tomto roku uskutočnilo zatiaľ desať civilných sobášov.

Kaštieľ Beladice

Častou voľbou snúbencov z nášho regiónu je kaštieľ v Beladiciach, v ktorom sa nachádza Park Hotel Tartuf. „V našich priestoroch sa je možné uskutočniť civilný svadobný obrad. Svadobný obrad vieme pripraviť v interiéri aj v exteriéri pod altánkom, poprípade pod holým nebom s ozvučením a vybaviť všetky administratívne záležitosti,“ povedal pre náš portál Kamil Klusák z Park Hotel Tartuf. Svadby sa tu konávajú najmä v piatok a v sobotu, no podľa vyjadrenia hotela sa tu obrad môže uskutočniť prakticky v hociktorý deň, pokiaľ je však vybratý termín voľný. Poplatok za svadobný obrad je rôzny, závisí od požiadavok novomanželov. Danú sumu preto treba skonzultovať s hotelom.

Zámok Topoľčianky

Romantická svadba je pamätný deň, ktorý spojí osudy dvoch milovaných ľudí. Aj v Zámku Topoľčianky môžete zažiť svadbu svojich snov. Ako nás informovala pani Sládečková z Hotelu Zámok Topoľčianky, na zámku je možný aj civilný aj cirkevný svadobný obrad. „Svadobné obrady sú možné v stredu, piatok, sobotu a nedeľu,“ doplnila Sládečková. Civilný obrad sa tu môže uskutočniť v takzvanej Kupolovej sále a cirkevný v kaplnke. Poplatok je pre obe verzie sobášu rovnaký – 110 eur. „Samotný svadobný obrad nie je možný bez svadobnej hostiny,“ dodala Sládečková.

Môže vás zaujímať:

Zlatomoravecký fotograf Pavol Čepček o fotení svadieb: Zažil už aj útok koňa na kyticu

Foto: ilustračné

Fotogaléria: Najkrajšie sobášne miesta v Moravciach a okolí
3
Galéria
Ktoré z týchto svadobných miest sa vám páči najviac? Kaštieľ Beladice
Obradná sieň mesta
Zámok Topoľčianky
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM